Fortsatt stor interesse for Himakånå

Fortsatt kan en høre både tysk, engelsk, fransk og asiatisk språk på parkeringsplassen i Hinderåvåg. Det er folk som kommer langveis fra og nå vil ta turen opp til Himåkånå, sier Helge Morten Askvig som driver Joker-butikken i Hinderåvåg i Nedstrand.

Men folk fra hele Haugalandet har også tydeligvis oppdaget Himakånå etter at blant annet Jobb og næring var blant en av de første som publiserte et helsides bilde av Himåkånå i mai i år.
Vi synes det er veldig kjekt med stor oppmerksomhet rundt den nye ”turistmagneten” i bygda. Himakånå som vi tidligere hadde nesten helt for oss selv, er nå blitt noe som alle snakker om og nå blir besøkt av folk fra fjern og nær.
I høst har der vært stor pågang for å få parkert bilene, muligheter for bespisning og tilgang på toaletter i forbindelse med besøket.
I helgene har det vært 60-70 biler som står parkert både fredag, lørdag og søndag her ved Jokerbutikken.
Nå er det viktig at alle i bygda og kommunen drar dette i sammen, for å få logistikken på plass med fasiliteter, bespisning, overnatting, stier og merking til løypene, sier Askvig. Han legger til at spesielt Trond Omnes har gjort en formidabel jobb med å rydde stiene opp til Himakånå.
Askvig mener at det bør samkjøres med andre aktiviteter som for eksempel Klatrepark, Tveit videregående skole og marina etc. Det er nå en fin mulighet for alle lag og foreninger i bygda til å bygge allianser rundt den nye lokale ”preikestolen”.
Jeg ser at kommunen er meget positiv og at de vil at det nå skal ivaretas på en god måte og at de vil avsette ressurser og bygge logistikk rundt Himakånå, avslutter Helge Morten Askvig.

Helge Morten Askvig som driver Joker butikken i Hinderåvåg gleder seg over stor aktivitet rundt den nye turistattraksjonen i Hinderåvåg. Han er allerede i gang med å selge både T-skjorter og pannebånd med Himåkånå-motiv til turgåere og andre besøkende. Han har også lagt forholdene til rette for parkering ved Jokerbutikken i Hinderåvåg.

Referanse: https://jogn.no/2017/11/17/fortsatt-stor-interesse-for-himakana/