Sesongåpning i Klatreparken

Første helga i mai åpnet klatreparken i Nedstrand.

– Det var den første sommerhelga, og jeg er fornøyd med åpningen. sier daglig leder Janne Eide i Nedstrand Adventures A/S. Hun forteller at klatreparken er et fantastisk naturtilbud, ikke bare for dem som løser billett for å klatre.
– Området har en fantastisk natur. Med utgangspunkt i parken kan man ta en times tur til Stølanuten hvor vi kan tilby en fantastisk utsikt over store deler av Ryfylke. Underveis kan en ta avstikkere til ”Himakånå”, som er Nedstrands svar på Trolltunga. Ørnasetet er også et flott utsiktspunkt i Tveitåsen. Janne Eide ønsker at de som bor på Nedstrand skal bli flinkere til å bruke parkområdet.
– Det å rusle tur i skogen er en fin måte å være sammen på. Nestrandbuen bør i større grad gjøre anlegget til ”vår park”. En stor del av dem som besøker Klatreparken kommer langveis fra, noe som viser hvilken flott attraksjon vi har fått her i Nedstrand, sier hun.
Janne Eide snakker seg varm når hun forteller om hjembygda, og ord som fantastisk vakkert tas i bruk. Sunnmørsdialekten røper imidlertid at hun er innflytter. Familien hadde bodd noen år i Afrika, men ville hjem til Norge.
– Mannen min er prest, så når det dukket opp en ledig prestestilling på her, så flyttet vi til Nedstrand. Selv er jeg utdannet grafisk designer, så jeg kan jobbe hvor som helst, sier hun. At det ble Nedstrand angrer de ikke på. Hun brenner for bygda og satser på å få med seg andre organisasjoner for å skape liv i Nedstrand. Og superlativene i omtalen av Nedstrandnaturen henger høyt når en tenker på at de kommer fra en Sunnmøring.

Referanse: https://jogn.no/2017/05/20/sesongapning-i-klatreparken/