Om Anca

Terapeaut Anca Delia Florea

Anca er 40 år og kommer fra vakre Transylvania i Romania – faktisk kun 20 minutter fra Dracula´s hjemsted Bran 🙂

Hun er utdannet sykepleier og har tatt ulike tilleggsutdannelser og kurs innen muskelterapi, ulike behandlingsteknikker som hot-stone massasje, kinesisk medisin, refleksologi, energiarbeid mv. Hun har arbeidet i over 20 år som “Integrative therapist / Integrasjon terapaut” i Transylvania, Frankrike, Storbritannia og Irland.

Hun er en holistisk terapeut med spesialitet for hode, nakke, rygg, mage/fordøyelse, hofter, knær og føtter.

Hun jobber også med avslapningsteknikker og øvelser, fokus på en sunn livstil med bla. sunn mat m.m. Anca snakker engelsk og holder på å lære norsk, men har enda engelsk som arbeidsspråk.

Et kjennetegn ved Anca er at hun alltid tar seg god tid ved første behandling for å bli kjent med sin klient. Hun begynner alltid med en samtale med sin klient for å få best mulig oversikt over hva en ønsker å ha fokus på, eventuell historie for plager osv. Hun er forøvrig meget god til å koble det fysiske med det psykiske når dette er koblet sammen, noe det av og til er selvsagt.

Etter oppstarten her i Nedstrand siden mai-2022 har hun hatt over 540 klienter. Her er noen referanser:

Referanser:

“I et halvt år har jeg ukentlig gått til massasje/terapi-timer hos Anca. Hun har bedt meg skrive om hvordan jeg har opplevd dette, og det gjør jeg med stor glede. 

For meg er Anca en svært dyktig terapeut/massør, og også en god samtalepartner. Hun har erfaring og kunnskap som er verdifull og nyttig for meg, og som støtter opp om den fysiske behandlingen. Jeg er mykere i muskler og ledd når jeg går jevnlig hos henne. Anca har dessuten en meget behagelig og rolig væremåte, og skuldrene senkes sammen med henne. Det er en glede å anbefale Anca til andre, og jeg ønsker henne alt godt framover”. Anne, November, 2022

De siste månedene har eg gått til behandling hos Anca på Tveit. Behandlingstedet er et lite rom med behagelig atmosfære. Det er fylt av en beroligende lukt av duftlys eller oljer. I tillegg er det beroligende musikk. Timene begynner med å drikke te og samtale. Samtalene kan bestå av det meste, ofte det som klienten har i tankene for tiden. En ting som eg setter pris på, er at det er stor takhøyde for samtaleemnene. Det kan være lette, lystige ting. Det kan også være ting som tynger en. En annen ting er at behandlingen blir lagt opp etter hva klienten trenger, enten det er fysisk eller psykisk. Anca virker til å skjønne veldig fort hva behandlingen skal gå ut på. Men hun spør ofte hva klienten tenker er hensiktsmessig å bruke timene på. I tillegg deler hun på samme måte som klienten erfaringer fra eget liv. Det bygger tillit. Det gir en følelse av at du snakker med et ekte menneske, og ikke noen som har lært alt fra studier.

For en som selv har erfaring med angst og depresjon, har behandlingen vert fantastisk. På bare noen måneder er livet blitt snudd på hodet. Depresjonen er erstattet med energi og livsglede. Den konstante angstfølelsen er byttet ut med lengre perioder av sinnsro. Eg har energi til å jobbe, trene og være med familie. Og alt annet en ønsker å kunne ta del i.

Den fysiske delen har eg også fått hjelp til å hele. Etter lang tid med stress, bygger det seg opp en del knuter i kroppen. Det kan varierer mellom folk, men kroppen min responderer veldig fort på behandlingen. Knuter i nakke, skuldre, bryst og armer er blitt løst opp. Dette gir en mye bedre livskvalitet. Den fysiske delen er ganske åpenbar, men psyken blir også lettere av at kroppen har det bra. Eg hadde en del ukontrollerbare skjelvinger i kroppen da eg startet behandlingen. Dette var spesielt i hendene. Noe som gjorde det vanskelig å utføre fin-motoriske handlinger som å spise med skje, eller å drikke av et glass. Skjelvingen var veldig ubehagelig, og førte også til en del angst i sosiale situasjoner. Eg fikk beskjed om at dette kunne være på grunn av nerver som var i klem i armene. Dette ble løst opp i en av timene, og siden har det vert stor progresjon. Skjelvingen er i dag så vidt merkbar i de fleste situasjoner. “, Mann, 24 år, Oktober 2022.

“Anca, dette er Nedstrands attraksjon  når det gjelder naturlig terapeutisk kroppsbehandling. Hun utfører en profesjonell form for integrert behandling som inkluderer samale, massasje, muskelterapi blandet med soneterapi, refleksologi og hot-stone. Tilsammen en drøm for en trøtt og sliten kropp, kan anbefales på det varmeste!”, – S., Skjoldastraumen

“Vakre omgivelser, inspirerende mennesker og verdifullt innhold for tanke, kropp og sjel”, – G.,  Haugesund